Opći uvjeti

1. Općenito

Ovi uvjeti odnose se na prodaju proizvoda objavljenih u katalozima i na Internet stranici tvrtke Conrad Electronic d.o.o. k.d. (u daljnjem tekstu Conrad).

Opći uvjeti tiskani su u svakom katalogu i objavljeni su na stranici www.conrad.hr. Tako se smatra, da je svaki kupac koji naruči proizvode iz kataloga ili putem Internet trgovine upoznat sa sadržajem teksta.

Smatra se, da se narudžbom u bilo kojem obliku u cijelosti prihvaćaju Opći uvjeti poslovanja.

2. Naručivanje proizvoda

U Conradu proizvode naručujete bez ikakvog rizika. Proizvode slobodno pogledajte i isprobajte u miru kod kuće. Ako Vam ne odgovaraju, možete ih u roku od 14 dana od trenutka preuzimanja jednostavno vratiti nazad.

Proizvodi se mogu naručiti na slijedeće načine:
1. e-mailom na: narudzbe@conrad.hr
2. putem Internet trgovine: www.conrad.hr

3. Provedba ili odbacivanje ugovora

Primljena narudžba se smatra nepovratnom. Aktivnosti neophodne za izvršenje ugovora početi će u najkraćem roku. U slučaju da se utvrdi da gore navedeni uvjeti ne mogu biti ispunjeni, Conrad ima pravo odbiti izvršenje ugovora.

4. Naručivanje putem Internet trgovine

4.1. Narudžba na čekanju:
Nakon uspješnog slanja narudžbe e-mailom primit ćete obavijest, da je narudžba prihvaćena za obradu. Narudžbu možete otkazati u roku od jednog sata i to tako da pošaljete e-mail na adresu narudzbe@conrad.hr s predmetom "Odustajanje od narudžbe", gdje ćete priložiti našu obavijest o uspješno izvršenoj narudžbi.

4.2. Narudžba dostavljena:
Ukoliko se narudžba ne povuče u roku od jednog sata, ući će u daljnju obradu u Conradovom logističkom centru u Njemačkoj. Provjerit ćemo jesu li dostupni svi podaci o kupcu i naručenim proizvodima. U slučaju da informacije nedostaju, kontaktirat ćemo vas putem e-maila ili telefona koji je naveden u kontaktima. Polovična narudžba dobiti će status dostavljene narudžbe i time je ugovor o kupnji naručenih proizvoda između kupca i prodavača sklopljen.

4.3. Raspoloživost proizvoda:
Da li je proizvod raspoloživ u Conradovom logističkom centru u Njemačkoj i kada je na rasporedu slijedeća dostava prikazano je na stranicama web trgovine. Proizvod može imati slijedeće statuse: zeleno svjetlo na semaforu - proizvod je raspoloživ, žuto svjetlo na semaforu - pokraj će biti objavljen datum slijedeće očekivane dostave iz Njemačke i crveno svjetlo na semaforu - proizvoda više nema u web trgovini, rasprodan je.

4.4. Potvrda narudžbe:
Narudžba će biti isporučena u Conradov logistički centar u Njemačkoj. Svi proizvodi, koji su na skladištu u fazi obrade narudžbe i pripremi paketa, bit će dostavljeni najkasnije u roku od deset dana. U slučaju da proizvode ne primite u tom roku, pošaljite upit na narudzbe@conrad.hr kako bismo provjerili zašto nije došlo do isporuke proizvoda.

4.5. Korištenje kupona:
Ako ste kao lojalan kupac primili e-kupon, za korištenje popusta potrebno je unijeti kod kupona u za to predviđeno polje, u e-košarici. U akcijama s više promotivnih kupona s popustom, kod plaćanja može se koristiti samo jedan kupon.

5. Dostava proizvoda

U dogovoreno vrijeme naručeni proizvodi bit će pripremljeni i dostavljeni na Vašu adresu. Na računu koji je priložen paketu naći ćete sve informacije o politici povrata robe, kome se možete obratiti u slučaju kašnjenja isporuke i kome se možete obratiti u slučaju drugih pritužbi.

Proizvodi će biti dostavljeni u primjerenoj ambalaži. Ukoliko Vas u trenutku dolaska dostavljača neće biti kod kuće, bit će Vam ostavljena obavijest o prispijeću pošiljke.

Troškovi pakiranja, prijevoza i poštarine za svaku pojedinačnu kupnju ukupno iznose 6 € (= 45,21 kn), bez obzira na vrijednost kupnje, težinu i broj paketa. U slučaju da naručene proizvode ne možemo dostaviti u prvom dogovorenom terminu, ponovna priprema i slanje paketa neće biti naplaćena, trošak poštarine ostat će 6 € (= 45,21 kn). To ne vrijedi ako robu vratite te ponovo bude poslana na Vaš zahtjev.

Za narudžbe iznad 120 € (= 904,13 kn) nema troškova poštarine (pakiranja i dostave).

Naručeni proizvodi bit će isporučeni, ako je to moguće u uobičajenom vremenu isporuke, u roku od 5 do 7 dana od primljene narudžbe. U slučaju da roba ne može biti isporučena u uobičajenom roku, u najkraćem mogućem roku obavijestiti ćemo Vas o predviđenom  novom roku isporuke.

Ako vam u dodatnom roku nećemo moći isporučiti naručene proizvode, možete odustati od narudžbe, a mi ćemo vam odmah odnosno najkasnije u roku od 14 dana nakon primitka izvještaja o odustajanju od narudžbe vratiti sve primljene uplate.
Iznimno od odredbe prethodnog stavka, nakon isteka ugovorenog roka možete odustati od ugovora bez da dopustite dodatni rok za ispunjenje obveze, ako ste Conrad prije sklapanja ugovora obavijestili, da je dogovoreni rok isporuke bitan element ugovora.

6. Rasprodani proizvodi

U pojedinačnim slučajevima moguće je da neke od naručenih artikala ne možemo isporučiti, jer su rasprodani. Molimo za razumijevanje. Uvjereni smo da ćete u širokoj paleti naših proizvoda naći odgovarajuću zamjenu.

7. Cijene

Sve cijene navedene u katalogu i web stranici izražene su u kunama sa uključenim PDV-om. Na izdanom računu uz cijenu proizvoda nalazi se i pripadajući PDV. Račun sadrži i troškove pakiranja, dostave te poštarine. Za izdavanje računa obavezno je dostaviti OIB.

Zbog svakodnevnog osvježavanja cijena i zalihe na web stranici www.conrad.hr može doći do grešaka, na koje nemamo utjecaja i zato za njih ne snosimo odgovornost. U slučaju velikog odstupanja od prikazanih cijena ili tehničkih informacija, obavijestit ćemo Vas o tome pri rješavanju Vaše narudžbe.

7.1 Računi

Prijenos porezne obveze temeljem članka 75.stavka 2. Zakona o PDV-u više se ne primjenjuje od 1.1.2019.g. ako isporuku obavlja strani porezni obveznik koji ima hrvatski PDV identifikacijski broj. Sve pravne i fizićke osobe primiti će račun s obračunatim hrvatskim PDV-om 25%.

8. Načini plaćanja

Naručene proizvode možete platiti na slijedeće načine:
1. Pouzećem proizvode plaćate gotovinom pri preuzimanju kod dostavljača. Ako je vaša narudžba veća od 500,00 EUR (= 3.767,25 kn) molimo odaberite plaćanje karticom ili plaćanje po predračunu.
2. Po predračunu, koji Vam šaljemo e-mailom ili faxom predračun vrijedi tri dana i nakon tog roka se izbriše iz sustava. Pri plaćanju predračuna obavezno trebate navesti poziv na broj kako bi se lakše uplata povezala s kupcem.
3.  Kreditnim karticama Mastercard in Visa

Davatelj ispostavlja kupcu račun na trajnom mediju sa razvrstanim troškovima, uputama kako odustati od kupnje i kako vratiti proizvod, ako je to potrebno i moguće. Kupoprodajni ugovor je pohranjen u elektroničkom obliku na poslužitelju davatelja i kupcu je dostupan u bilo koje vrijeme na njegovom profilu. Za pravne osobe je rok plaćanja definiran prema prethodnom dogovoru. Prilikom prve narudžbe potrebno je plaćanje unaprijed ili osiguranje plaćanja. Također zadržavamo pravo isporuke uz plaćanje unaprijed.

Za nepravodobno izvršene obveze zaračunavamo zatezne kamate. U slučaju nepravovremenog plaćanja, u troškove biti će uračunati trošak slanja opomene.

9. Zadržavanje vlasničkog prava

Zadržavamo pravo vlasništva od prodanih proizvoda, a oni ostaju u vlasništvu Conrada, tako dugo dok se ne plati ugovorna vrijednost u cijelosti.

10. Povlačenje iz ugovora, povrat robe i isplata

10.1. Povlačenje iz ugovora

 • Imate pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinute ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.
 • Rok iz stavka 1. ovoga članka započinje teći od dana:
 • Kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.
 • Ako je jednom narudžbom potrošač naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok iz stavka 1. ovoga članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.
 • Ako je ugovorena redovita isporuka robe kroz određeni period, rok iz stavka 1. ovoga članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed prvi komad ili prva pošiljka robe.

Pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka nije izvršivo ako je:

 • Ugovor o uslugama Conrad u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz Vaš izričit prethodni pristanak te uz vašu potvrdu da ste upoznat s činjenicom da ćete izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
 • Predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Conrada, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora
 • Predmet ugovora roba koja je izrađena po vašoj specifikaciji ili koja je jasno prilagođena vama
 • Predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
 • Predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
 • Predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
 • Predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, baterija, akumulatora, žarulja odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke
 • Predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.
 • Predmet ugovora proizvod, koji se djelomično ili potpuno izgradi sa strane potrošača

 

Prije isteka roka za jednostrani raskid, sa jednoznačnom izjavom kojom izražavate svoju volju obavijestite Conrad o odluci, da odustajete od ugovora.

Izjavu pošaljite:

 • Pismeno na Conrad Electronic d.o.o.k.d., Pod Jelšami 14, 1290 Grosuplje - formular o raskidu ugovora >>
 • Na e-mail: narudzbe@conrad.hr
 • Putem formulara na stražnjoj strani računu. Kopiju računa i formular stavite uz proizvod kojeg vračate

Izjavu o raskidu ugovora dužni ste poslati prije isteka roka za raskid ugovora, predviđenoga u članu 10, ovih općih uvjeta.

Potrošač je dužan dokazati, da je svoje pravo na jednostrani raskid ugovora ostvario sukladno s odredbama ovoga članka


10.2. Povrat robe

 • Proizvodi se moraju vratiti isključivo kao pošiljka "Paket 24" – a način plaćanja dostave - plaća primatelj, ne kao pismovna pošiljka, preporučena ili neka druga. Ako vratite robu sa  Hrvatskom poštom i kao uslugu "Paket 24" - dostavu plaća primatelj,   povrat robe je za Vas besplatan, trošak u potpunosti plaća Conrad. Ako koristite bilo koji drugačiji način vračanja robe, Conrad ne snosi troškove vračanja robe.
 • Nakon vaše obavijesti o odluci, da želite raskinuti ugovor sa Conradom, morate bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od obavijesti izvršiti povrat robe na ovu adresu:
  Hrvatska pošta d.d. (NSC) za CONRAD ELECTRONIC, Poštanska 9 10410 Velika Gorica.
 • Smatra se da ste izvršili svoju obavezu iz stavka 1. ovoga članka na vrijeme, ako prije isteka roka iz stavka 1. ovoga članka pošaljete robu ili ju predate Conradu, odnosno osobi koju je Conrad ovlastio da primi robu.
 • Proizvodi se moraju vratiti neoštećeni u istom iznosu i u originalnom, neoštećenom pakiranju. Oštećene proizvode, promijenjene količine i proizvodi koji nisu u originalnoj ili su u oštećenoj ambalaži ne mogu se vratiti.
 • Proizvodi se moraju vratiti kao paketi, ne kao pismovna pošiljka. Ako vratite robu sa  Hrvatskom poštom, povrat robe je za Vas besplatan, trošak u potpunosti plaća Conrad (molimo vas da prilikom slanja paketa napomenite djelatnike Hrvatske pošte, da je povrat za vas besplatan). Ako koristite bilo koji drugačiji način vračanja robe, Conrad ne snosi troškove vračanja robe.
 • Uz proizvod koji se vraća mora biti priložena kopija računa. Ukoliko želite navedite nam razlog povrata proizvoda.
 • Povrat novaca bit će izvršen odmah, a najkasnije u roku od 14 dana od dana primitku vraćenih proizvoda. Javite nam broj Vašeg osobnog računa na koji želite da bude isplaćen povrat novaca.
 • Ako proizvod ne radi ispravno ili ne radi sukladno s Vašim očekivanjima, pišite na tehnik@conrad.hr , gdje će Vam naši savjetnici pomoći sa svim potrebnim objašnjenjima. Na taj način ćete izbjeći moguće pogrešno korištenje proizvoda te oštećenja samog proizvoda, kao i štetu na drugim stvarima.
 • Za proizvode za koje je utvrđeno da su oštećeni zbog nestručnog ili neprimjerenog korištenja, reklamacija neće biti prihvaćena. Ako želite takav proizvod nakon reklamacije ponovno preuzeti, biti će Vam poslan ali ćete u tom slučaju trebati platiti troškove dostave.

 

Proizvodi koji se ne mogu vratiti:

 • Audio ili video snimke, računalni programi i video igre, ako otvorite sigurnosni pečat ili ako je uklonjeno originalno pakiranje;
 • Novine, časopise i periodičke publikacije;
 • Proizvode prilagođene osobnim potrebama kupca;
 • Proizvodi u elektroničkom obliku koji su preuzeti s interneta;
 • Proizvodi koji se ne mogu vratiti zbog svoje prirode, uključujući pokvarljive robe;
 • Knjige koje više nisu izvorno zapakirane;
 • Osobna računala dizajnirana u skladu sa specifikacijama, uključujući i instalacije i konfiguracije hardvera i softvera;
 • Modeli koji su u  cijelosti ili djelomično sastavljeni od strane kupca;
 • Baterije, akumulatorske pakete, akumulatore, kablove, žarulje, komponente i sve ostale proizvode, kojima pri otvaranju bude uklonjen sigurnosni pečat ili ako je uklonjeno originalno pakiranje;
 • Jednokratni proizvodi;
 • Rezervni i zamjenski dijelovi;
 • Upotrijebljene prepaid kartice.


10.3. Povrat novca

 • Ako narudžba nije realizirana iz različitih razloga i ako ste naručenu robu već platili, odmah ili u najkraćem mogućem roku ćemo vam vratiti sve primljene uplate koje ste izvršili zbog narudžbe.
 • Ako ste već primili robu i želite raskiniti ugovor s nama, robu morate vratiti u roku od 30 dana nakon obavijesti o otkazu. U tom slučaju izvršit ćemo povrat uplaćenog iznosa za proizvod. Trošak dostave snosi kupac.
 • Conrad nije u obvezi izvršiti povrat dodatnih troškova koji su rezultat Vašeg izričitog izbora vrste prijevoza koji je različit od vrste standardnog prijevoza koji je ponudio Conrad.
 • Conrad mora izvršiti povrat plaćenog tek nakon što mu roba bude vraćena, odnosno, nakon što mu dostavite dokaz, da je roba poslana natrag Conradu, ako bi o tome Conrad bio obaviješten prije primitka robe.
 • Conrad će izvršiti povrat plaćenoga iz stavka 1. ovoga članka služeći se istim sredstvima plaćanja kojim se koristio potrošač prilikom plaćanja, osim ako izričito ne pristanete na neko drugo sredstvo plaćanja, te uz pretpostavku da neće bit dodatnih troškove za takav povrat.


11. Garancija

Za sve proizvode vrijedi garancija od 12 mjeseci, posebno označeni proizvodi su pod produženom garancijom; što je naznačeno u katalogu. Garancijski rok počinje teći na dan isporuke proizvoda. Zadržavamo pravo na popravljanje proizvoda u slučaju kvara tijekom garancijskog razdoblja.

Nepovratni proizvodi:

 • Audio ili video snimke, programi za računala i video igrice u slučaju otvaranja sigurnosnog pečata ili u slučaju uklanjanja originalne ambalaže;
 • Časopisi, revije i periodične publikacije;
 • Proizvodi prilagođene osobnim potrebama kupca;
 • Proizvodi u elektroničkom obliku,koji su bili preneseni s interneta;
 • Proizvodi koje nije moguće vratiti zbog njihove naravi, uključujući pokvarljivu robu;
 • Knjige koje nisu u originalnom pakiranju;
 • Osobna računala oblikovana sukladno s specifikacijama, uključujući instalaciju i konfiguraciju strojne i programske opreme;
 • Modeli koji su djelomično ili potpuno sastavljeni od strane kupca;
 • Baterije, akumulatorski paketi, akumulatori, kabeli, žarulje, komponente i svi drugi proizvodi u slučaju da je otvoren sigurnosni pečat ili u slučaju da je uklonjena originalna ambalaža;
 • Proizvodi za jednokratnu upotrebu Rezervni i nadomjesni dijelovi;
 • Korištene pretplatničke kartice.


12. Izjava o privatnosti

Vaši osobni podaci bit će pažljivo zaštićeni sukladno s važećim propisima. Podaci dobiveni prilikom naručivanja robe koristit će se za slanje informativnog materijala, ponude, računa i druge potrebne komunikacije između Vas i Conrada. Više o zaštiti i pristupu podacima možete pročitati OVDJE.

Korporativni identitet:
Conrad Electronicd.o.o.družba za trgovino k.d., Pod Jelšami 14, 1290 Grosuplje
Matični broj: 2168979000
PDV ID SLO: SI81152396, PDV ID HR: HR42992093253
Registar: 14337300, Ljubljana, 28.12.2005
Statistička domicilna djelatnost: Trgovina na veliko elektroničkim i telekomunikacijskim dijelovima i opremom (G 46520)

Datum: 10.6.2014

13. Platforma za rješavanje sporova

S 15. veljačom Europska komisija pokreće platformu za izvansudsko rješavanje sporova. Potrošači imaju mogućnost da sporove koji se odnose na internetsko naručivanje najprije pokušaju riješiti bez uključivanja sudova. Platforma za rješavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Više informacija o platformi za rješavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-193_en.htm

 

14. Ocjene, mišljenja i preporuke
Mišljenja, ocjene i preporuke koje su napisali kupci dio su funkcionalnosti internet trgovine i namijenjeni su zajednici svih korisnika.
Conrad.hr dopušta da ocjenu ili mišljenje za pojedini artikl napiše samo kupac tog artikla. Kupac može artikl ocijeniti s jednom (loše) do pet (odlično) zvjezdica, ali može napisati i svoje mišljenje o artiklu koje recenzira prije konačne objave conrad.hr. Conrad.hr neće objavljivati ​​mišljenja ili priloge koji su na bilo koji način uvredljivi, neprimjereni ili koji, prema mišljenju conrad.hr, ne koriste drugim korisnicima i posjetiteljima. Sve dostavljene recenzije kupaca objavljuju se u internet trgovini.
Slanjem mišljenja ili komentara korisnik se izričito slaže s uvjetima korištenja svog mišljenja ili komentara te conrad.hr dopušta objavu dijela ili cijelog teksta u svim elektroničkim i drugim medijima. Conrad.hr ima pravo koristiti sadržaj mišljenja ili komentara neograničeno i za bilo koju svrhu koja je u poslovnom interesu conrad.hr, uključujući objavljivanje u oglasima ili drugim marketinškim komunikacijama. Istodobno, autor mišljenja izjavljuje i jamči da je vlasnik materijalnih i moralnih autorskih prava za napisana mišljenja i komentare, te da ta prava neisključivo i neograničeno prenosi na conrad.hr.